8 dec 2006

Nieuwe diensregeling treinen zondag van start

Aanstaande zondag 10 december gaan de nieuwe dienstregeling van de NMBS in. Op enkele verbindingen komen er treinen bij, op andere gaan de treinen op andere tijden rijden.

Voor de reizigers die vanuit Geraardsbergen naar Edingen reizen krijgen een verbetering tegenover de huidige situatie.

Reizigers naar Gent zullen dan weer langer op de trein vertoeven tijdens werkdagen. Zo is er een wachttijd in Zottegem voorzien van 12 ipv de huidige 9 minuten. Tijdens het weekend is de trein dan weer 4 minuten sneller in Gent.

Door een tussenkomst van volksvertegenwoordiger Dirk Van der Maelen zal de trein in Geraardsbergen echter één minuut vroeger vertrekken, zodat de aansluitende P-trein naar Brussel-Zuid in Denderleeuw verschoven wordt naar 7u06. Op die manier verkrijgt men een overstaptijd van 5 minuten en dus een volwaardige aansluiting.

De reizigers vanuit Geraardsbergen en Ninove, die via Denderleeuw met trein naar Brussel pendelen, zullen vanaf zondag 12 minuten langer op de trein zitten.

Naast de online petitie van jong cd&v Geraardsbergen, heeft de Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers (BTTB) een meldpunt. Je kan er terecht via het emailadres dienstregeling@bttb.be.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 

Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background