fbpx
11 nov 2019

Nieuwe carnavalsaffiche bekend

In Ninove is de nieuwe carnavalsaffiche voor Carnaval 2020 bekend gemaakt. Dat gebeurde naar traditie op de opening van het carnavalsjaar in zaal Cloë. Jordy Merckx van NKV Vrieët opt gemak ontwierp de winnende affiche.

Op mijn affiche zie je het wettelmanneken dat pokert en hoopt om na 60 keer prauisj te hebben.

Jordy Merckx

ontwerper

60 Kieë Prauisj

De Carnavalstoet trekt op zondag 1 maart door de straten van Ninove (bekijk de hele kalender onderaan dit artikel). Dit jaar is het thema ‘60 Kieë Prauisj’. Want in 2020 zal het de 60ste keer zijn dat de stoet uitgaat.

De winnende pin!

De Jongerenkarnavalraad komt dit jaar opnieuw met een carnavalspin. Die kan worden gekocht bij de deelnemende carnavalsverenigingen. Het winnend ontwerp kwam van MKV Groulek Dest. 

Prins Dario

Ook prins Dario werd opgenomen in de prinsencaemere. ‘Grat om zjïep’ is de winnaar van de moctail van vorig jaar.

De prinsaanstelling zal gebeuren in het thema ‘the sixties’. Dat werd maandagmiddag bijgezet door het optreden van de rockband ‘the horny horses’.

Gin en pralines

Naar aanleiding van 60 jaar carnaval geeft de carnavalsraad een speciale gin 2020 uit. Een gin met pittig en mediteraanse kruiden en een oranje kleur in een speciale fles. Deze zal op 300 flessen beschikbaar zijn. Tevens werd er een praline met wortel en kaneel smaak gemaakt, beschikbaar in verschillende chocolade smaken.

Ook met MIG zijn we klaar voor een nieuw carnavalsjaar. Tot begin maart kan je de hele dag door luisteren naar ‘ENKAAVEE op MIG’ via de ‘luister hier‘ knop op deze website.

Alaaf alaaf alaaf, op naar Carnaval Ninove 2020!

Carnavalskalender

  • Zaterdag 23 november 2019: Nacht van de carnavalist in De Kuip, Parklaan 1, Ninove om 21 uur. 
  • Zaterdag 1 februari tot zaterdag 8 februari: Tentoonstelling naar aanleiding van 22 jaar Don augustprijs in de 2e verdieping van het oud stadhuis.
  • Zaterdag 15 februari 2020: Prinsaanstelling in zaal Cloë om 21.11 uur.
  • Zondag 16 februari 2020: Feest der senioren in zaal Cloë om 14 uur.
  • Zaterdag 22 februari 2020: Machtsoverdracht in cultuurcentrum De Plomblom om 10.30 uur. Daarna carnavalsbanket in feestzaal De Parel, Denderwindeke om 14u30. 
  • Woensdag 26 februari 2020: Bezoek woonzorgcentrum Klateringen.
  • Zaterdag 29 februari 2020: kindercarnaval – Verkiezing Kinderprins en Kinderprinses. Inschrijving in cc De Plomblom van 12 uur tot 13u30. Daarna vorming van de stoet en vertrek naar de sporthal. Kindershow van 14u30. Aansluitend bekendmaking van de Kinderprins en Kinderprinses.
  • Zondag 1 maart 2020: Carnaval Ninove 2020

– publiciteitskaravaan: vertrek rond 12 uur, Koning Boudewijnlaan, Ninove.

– carnavalsstoet: vertrek aan de Pamelstraat-Oost, Ninove, aansluitend aan de publiciteitskaravaan.

– Prijsafroeping voor de carnavalsgroepen onder het tentendak op het Oudstrijdersplein. Rond 22 uur bekendmaking van de Don Augustprijs en het beste stoetliedje 2020 door de Prinsencaemere. Daarna volgt de uitslag van de carnavalsstoet. 

  • Maandag 2 maart 2020:

– maandagavondstoet: Vorming van 18 uur tot 18u30 op de Stationsstraat, Stationsplein en Astridlaan. Vertrek om 19 uur stipt.
Reisweg: Dreefstraat, Burg. Behnplein, Graanmarkt, Marktstraat, Oudstrijdersplein, Beverstraat, Lavendelstraat en ontbinding via de Kaardeloodstraat naar de Centrumlaan.

– Gouden wortelworp: om 21 uur, van op het balkon van het oud stadhuis en café Roosevelt op het Oudstrijdersplein. 

  • Dinsdag 3 maart 2020:

– sluiten van carnaval: om 12 uur, van op het balkon van het oud stadhuis op het Oudstrijdersplein.

– gratis koffiekoeken: tussen 10u30 en 11u30 aan het oud stadhuis op het Oudstrijdersplein.

– wortelverbranding: om 15 uur ter hoogte van café Den Belleman

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 

Tags

NU OP DE RADIO

Titel

Artiest

Background