26 okt 2007

Nieuwe bierclub in de stad

Geraardsbergen heeft een nieuwe bierclub. ‘De Geraardsbergse gilde van het goudgele gerstenat’ wil de mensen kennis laten maken met de essentie van bier. En die essentie is smaak en traditioneel vakmanschap.

Initiatiefnemer Eric Martens van café MART&co vertelt: “In ons café verkopen wij een 60-tal authentieke bieren en geven we een korte uitleg over de productie en de geschiedenis van enkele bieren. De interesse van onze klanten heeft tot het idee van een bierclub geleid.”

Ondertussen zijn er al een aantal mensen ingeschreven en zitten er al een aantal uitnodigingen tot brouwerijbezoek in de bus. Onder andere Brouwerij Achouffe van het kabouterbier toonde interesse. Paradepaardje van het eerste werkingsjaar wordt een bezoek aan Brouwerij Duvel-Moortgat, waar een rondleiding in de vernieuwde brouwzaal en de hypermoderne afvullijnen behoorlijk indrukwekkend is. Verder zal de bierclub verschillende bierbeurzen bezoeken en zullen sprekers uitgenodigd worden. Ook een bezoek aan authentieke cafés staat op het programma. Het lidmaatschap bedraagt 5 euro per jaar. Inschrijven kan door een telefoontje of sms naar 0473/ 67 74 93 of simpelweg door eens binnen te springen in café MART&co.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background