23 okt 2009

Nieuwe bibliotheek komt er in 2013

Al tientallen jaren wil de stad Geraardsbergen de bibliotheek van de stad op een andere plaats vestigen. De bestaande bibliotheek in de Gasthuisstraat wordt te klein en is alles behalve toegankelijk voor invaliden en mensen die slecht te been zijn. Vorig jaar was er nog sprake voor een onderkomen op de site van Hunnegem, maar die plannen werden ondertussen al opgeborgen. Ook over de gebouwen van de Christelijke Mutualiteit werd er luidop gesproken.

De stad Geraardsbergen heeft ondertussen een basisbeslissing genomen. De nieuwe bibliotheek van Geraardsbergen komt op de huidige plaats van restaurant In De Lelie in de Denderstraat en op de CM-vestiging van de Christelijke Mutualiteit. In het gebouw komt ook plaats voor het archief en het kunstdepot van de stad. De werken zouden starten in 2013 en zo’n 7 miljoen euro kosten.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background