22 jun 2016

Nieuwe bib wordt energiezuinig kenniscentrum

De bouw van de nieuwe bibliotheek in Geraardsbergen staat voor de deur.

De gemeenteraad van Geraardsbergen heeft dinsdagavond de ruwbouw van een nieuwe bibliotheek goedgekeurd. “Na vele tientallen jaren van verscheidene ontwerpen en wijzigende locaties werd een praktisch en ook financieel haalbaar dossier uitgewerkt en goedgekeurd”, zegt schepen van cultuur, toerisme en bibliotheek Kristin Vangeyte.

Het nieuwe kenniscentrum komt achter het voormalige restaurant In de Lelie, in de Denderstraat in Geraardsbergen. Het telt 4 verdiepingen, waarbij het archief en 2e verdieping in eerste fase als ruwbouw zullen blijven. De bibliotheek zal zich op het gelijkvloers en eerste verdiep bevinden. Goed voor 2000 m2. De nieuwbouw wordt een multifunctioneel gebouw van 4.385 m2, waarvan de functie ten alle tijde gewijzigd kan worden.

De nieuwbouw wordt Bijna Energie Neutraal, wat geen evidente keuze is volgens schepen Vangeyte: “Dit vraagt een grotere investering, maar een lokale overheid heeft in deze een voorbeeldfunctie. We moeten in deze verder durven kijken en bouwen beter al conform de norm van morgen. De investering betaalt zich ook terug door een lagere energiefactuur.”

Het is nu aan de stad om een aannemer aan te stellen, zodat de bouw mogelijks eind 2016, begin 2017 kan starten.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background