15 jun 2021

Nieuwe bib opent najaar 2022

De nieuwe bibliotheek van Geraardsbergen opent in het najaar van 2022. Dat heeft de stad Geraardsbergen aangekondigd. De opening komt er liefst 5 jaar na de eerste steenlegging in augustus 2017. Het nieuwe gebouw staat achter het bestaande administratief centrum van Geraardsbergen en wordt uiteindelijk ‘ontmoetingscentrum De Lelie’, naar het voorliggende pand.

Van de oorspronkelijke plannen, om er enkel een bibliotheek met kenniscentrum van te maken, schiet nog weinig over. Zo zullen boven de bibliotheek administratieve diensten van de stad gehuisvest worden. Op termijn zal zo het OCMW gebouw, met aanpalende bibliotheek, verkocht kunnen worden. In de kelder van het nieuwe ontmoetingscentrum komt de archiefruimte van de stad. Die zit nu verspreid over verschillende locaties binnen en buiten Geraardsbergen.

In de toekomst wil de stad ook het voorgebouw van de voormalige ‘In de Lelie’ restaureren en in gebruik nemen. Voor het Huis van het Kind, Kind en Gezin en Wijkcentrum De Poort heeft de stad het plan om deze te huisvestigen op de voormalige sporthal De Kriebel. Zo worden alle zorggerichte diensten gecentraliseerd ter hoogte van Woonzorgcentrum De Populier, het Lokaal Dienstencentrum De Maretak en de kinderdagverblijven.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background