20 sep 2007

Nieuw woon- en zorgcentrum

Het OCMW Geraardsbergen start binnenkort met de bouw van een nieuw woon-en-zorgcentrum op de site ‘De Maretak’, dat werd gisteren op de OCMW-raad beslist.

Met dit project wil het OCMW Geraardsbergen tegemoet komen aan de steeds stijgende zorgvraag van de inwoners van Geraardsbergen. In het verleden stond vooral de huisvesting van senioren centraal die het huishouden of het alleen wonen niet meer aan konden. De laatste jaren is de nadruk verschoven naar een tweesporenbeleid waarbij getracht wordt enerzijds de senioren zolang mogelijk in de thuissituatie te houden en anderzijds aan die senioren die er nood aan hebben, intensieve verzorging en verpleging aan te bieden.

Dit nieuwe woon-en-zorgcentrum probeert een antwoord te bieden aan beide vragen. Het gebouw zal namelijk beschikken over 90 rusthuisbedden voor permanente bewoners maar ook 10 eenheden dagverzorgingscentrum en 3 bedden voor kort verblijf. Deze kamers staan ter beschikking van ouderen die nog thuis wonen maar rekenen op thuishulp van bijvoorbeeld de kinderen. Wanneer de kinderen even op vakantie gaan of een pauze nodig hebben, kunnen deze senioren tijdelijk in deze kamers terecht. Ze kunnen hier ook terecht na een hospitalisatie.

Op termijn zullen de bewoners van rusthuis Vincent kunnen verhuizen naar hun gloednieuwe kamers op deze site (of, indien gewenst, naar Denderoord). Het rusthuis Vincent zal namelijk definitief sluiten in 2011. Uiteraard zullen ook de bewoners van Denderoord die dit wensen, naar deze nieuwe campus kunnen verhuizen.

De plaats waar dit woon-en-zorgcentrum zal komen, is niet toevallig. De locatie is gekozen omdat het een optimale aansluiting geeft op de stadskern en dicht bij het station gelegen is. Hierdoor is het makkelijk bereikbaar vanuit de deelgemeenten (openbaar vervoer).

Er is mogelijkheid tot parking en de nieuwbouw zal aansluiten op de bestaande serviceflats en dienstencentrum De Maretak. Hierdoor ontstaat een feitelijk continu

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background