15 feb 2008

Nieuw politiereglement

In Lierde is een nieuw politiereglement van kracht. Het is als burger belangrijk dat je goed weet wat mag en wat niet, want voor je het weet bega je een overtreding. Groen! Lierde nam het reglement door en wil de aandacht op enkele punten vestigen, een verwittigd Lierdenaar is er twee waard.

Neem nu art. 75 Je hebt een lief poesje dat ook graag eens buiten loopt. Leer het diertje dat het zeker niet in de tuin van de buren mag komen, dat kan je 250 euro kosten.

Je hebt zelf geen kat maar er loopt een verlaten kat rond die je af en toe wat tafelrestjes geeft. Niet doen: ook hier is het tarief 250 euro. (art. 82)

Je wandelt graag eens met je gezin. Je bengels willen – net als in de goede oude tijd – in een boom klimmen. Let dan op dat het geen ‘openbare’ boom is, want ook dat kan je 250 euro kosten. Schudt zeker niet aan een openbare appelboom, 250 euro! (art. 68) Om in de retro-sfeer te blijven: ook bellekentrek door je nageslacht kost tot 250 euro (art. 108)

Volgens art. 81 is vissen in een openbare fontein verboden, waarschijnlijk slaat dit op het fonteintje dat nu voor het gemeentehuis aangelegd wordt.

Voor wie nog ridderlijke gevoelens koestert: rondlopen met helm, zwaard en schild is ten strengste verboden. Als je zo de champetter tegenkomt heb je gegarandeerd prijs. (art. 119). Zelfs een warme sjaal die het gezicht bedekt is in principe verboden, want dan ben je niet identificeerbaar (de champetter kent ieders gezicht!). Een burka is helemaal uit den boze.

Anderzijds zijn er ook onverwachtse zaken juist wèl toegelaten. Als je op een zondagnamiddag een onweerstaanbare aandrang voelt om je gras af te rijden of hout te zagen: ga gerust je je gang, het mag zelfs tot 19 u. (art 106)

Reisduiven moeten dan weer binnen zijn om 18 uur. (art 83) Duiven krijgen in het reglement trouwens ruimschoots aandacht. Een koppeltje maakt een nest in je tuinhuisje zonder dat het je opviel: je raadt het al, 250 euro. (art. 76) .

Vogelschrikkanonnen mogen mits toestemming. Als je deze zomer zou denken dat de slag van Waterloo nagespeeld wordt dan ben je mis, men probeert gewoon de vogels van het veld te jagen. Dit gaat duidelijk in tegen de trend de kanonnen te verbieden sedert er voldoende alternatieven zijn.

Heb je zin om een betoging te organiseren tegen dit reglement? Vergeet niet ze dertig dagen op voorhand aan te vragen, anders riskeer je 250 euro boete (art. 4).

Ten slotte treedt dit reglement met terugwerkende kracht in voege vanaf 1 september 2007 (art. 121)

Meer info vind je op de website www.lierde.be.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background