27 feb 2011

Nieuw milieueffectrapport heeft grote gevolgen

Unizo Geraardsbergen maakt zich ernstig zorgen over het nieuwe milieueffectrapport voor de Unalsite in Overvoelare.

“De gevolgen zijn niet klein voor de bedrijven die gehuisvest zijn op deze site”, zegt Unizo-voorzitter Robin Schryers. “Wordt deze situatie bewust niet in kaart gezet?”, vraagt de man zich af.

“Onder meer het verbieden van de opslag van schroot en afval, ondanks het de corebusiness is van verschillende bedrijven, wordt de doodsteek van enkele bedrijven”, aldus Schryers. Volgens het nieuwe plan zullen een reeks verordeningen op langere termijn zware gevolgen hebben voor bestaande bedrijven. “Een vernieuwing van bestaande milieuvergunningen en /of uitbreidingen worden haast onmogelijk”, vreest Schryers.

Verschillende bedrijven dreigen te verdwijnen door de verplichte aanleg van een groene buffer, de bestaande stadsloodsen komen in zonevreemd gebied te liggen en ook de labo’s van het INBO dreigen te verdwijnen. Tot slot komt de toekomst van grootschalige kleinhandel of een shoppingcenter in het gedrang.

Schryers is niet opgezet met het nieuwe milieueffectrapport en belooft de nodige stappen te ondernemen. Hij vraagt tevens aan de beleidsverantwoordelijken de nodige aandacht te besteden vooraleer de procedure in een onomkeerbare fase dreigt te komen.

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background