3 okt 2015

Nieuw kattenasiel in Idegem

In Idegem werd vrijdag het nieuwe kattenasiel ‘De Poezenark’ geopend.

“Sinds 2006 heeft Geraardsbergen een zwerfkattenbeleid. De bedoeling is om de uitbreiding van de zwerfkatten tegen te gaan, en zo de last naar de inwoners toe te beperken.” aldus schepen van Milieu Martine Duwyn. “In samenwerking met de milieudienst van de stad Geraardsbergen, werd er gezocht naar een oplossing en een pand om de dieren op te vangen. De katten worden gevangen en vervolgens gesteriliseerd of gecastreerd door een dierenarts, en worden terug geplaatst als ze gezond zijn.”

De voorzitter van de ‘Ark van Pollare’ Hans Lenvain, bood zijn samenwerking aan om samen met stad Geraardsbergen een totaalproject in het leven te roepen. Dit om het zwerfkatten probleem aan te pakken. Op die manier heeft het zwerfkattenbeleid sinds 2015 een totaal nieuwe start genomen, en is er een oplossing gekomen rond de problematiek. 

Met de nieuwe Poezenark heeft de stad Geraardsbergen meteen één van de meest vooruitstrevende initiatieven van Vlaanderen, in het kader van het zwerfkattenbeleid. Naast de bezieler van het project Hans Lenvain en zijn partner Els, zetten 14 vrijwilligers zich dagelijks in om de katjes te verzorgen.

Voor meer info of indien je een gastgezin wil worden, kan je terecht op www.zwerfkatjes.be

 

 

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background