1 aug 2009

Nieuw containerpark opent binnenkort

In Galmaarden opent vanaf 1 oktober het nieuwe containerpark. Dat werd aangelegd op het bestaande containerpark langs de Brusselsestraat. Sinds 1 juni vorig jaar konden inwoners uit de gemeente terecht in een tijdelijk containerpark in Tollembeek.

Met de heropening van het containerpark heeft de gemeenteraad van Galmaarden enkele zaken gewijzigd. Vanaf 1 oktober moet er betaald worden voor het aanvoeren van snoeiafval zoals gras en bladeren. Takken blijven wel gratis. Ook voor de aanvoer van grof huisvuil zullen de inwoners uit Galmaarden vanaf oktober moeten betalen.

Burgemeester Pierre Deneyer streeft naar een proper straatbeeld en wil zo veel mogelijk containers uit de gemeente verwijderen. “Dat is het geval voor alle kledingcontainers vanaf 1 oktober. Die zullen vanaf dan terug te vinden zijn in het gemeentelijk containerpark” zegt Deneyer. De glasbolcontainers blijven voorlopig nog wel staan in het straatbeeld, iets wat de burgemeester betreurt. Hij hoopt dat, eenmaal het containerpark opnieuw open is, het aantal stortingen in de plaatselijke containers sterk zal verminderen.

 

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background