15 dec 2009

Nieuw algemeen noodplan

De stad Geraardsbergen heeft een nieuw algemeen noodplan opgemaakt. Op die manier wil ze voorbereid zijn op rampen en grote ongevallen. Het plan is gebaseerd op het model dat het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen uittekende. De provincie zorgde voor het kader, de stad Geraardsbergen geeft de inhoud afgestemd op de eigen omgeving.

Door de permanente bezorgdheid om het noodplan actueel te houden, zal er jaarlijks een nieuw of beter aangepast plan voorgelegd worden.

De stad Geraardsbergen beschikt over een veiligheidscel die het plan testte in theorie. Er kwam ook een echte oefening, op het terrein, met een bomalarm. Daarbij moest het administratief centrum ontruimd worden.

Het noodplan trad al effectief in werking naar aanleiding van een breuk in een gasleiding en het tekort aan leidingwater door een breuk aan de toevoerleiding eind 2008.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background