5 mrt 2010

Nederlands bevorderen via allochtoonse literatuur

De bibliotheken moeten meer bekendheid verwerken bij allochtonen. Dat zegt Guido De Padt, de nieuwe voorzitter van Route 42.

Dat is het samenwerkingsverband tussen verschillende bibliotheken uit Zuid-Oost Vlaanderen.

Geraardsbergs gemeenteraadslid Stéphan Bourlau (Vlaams Belang), tevens raadslid van de bibliotheek in Geraardsbergen, kan zich niet vinden in de visie van De Padt. “In het verleden werd er reeds Russische literatuur aangekocht om deze gemeenschap naar de bibliotheek te lokken. Een lokaas dat geen enkel succes kent”, beweert Bourlau.

 

“Klopt niet”, zegt De Padt (Open Vld). “Onze bibliotheekmedewerkers kunnen allochtonen, via literatuur in hun taal, stimuleren om ook Nederlandstalige boeken te lezen. Hetgeen juist integratiebevorderend is. En we stellen vast dat dit werkt.”

Volgens Bourlau wil De Padt ook Arabische literatuur aankopen. “Hier is op geen enkel moment over gesproken”, zegt De Padt. “Vreemd dat Stéphan Bourlau zijn opmerkingen nu pas uit, ondanks hij hier met geen woord over heeft gerept tijdens de laatste vergadering van de beheerraad van de bib. Andere raadsleden zijn hierover wel op een positieve manier over tussengekomen.”

 

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background