27 okt 2007

Nederbrakel op de planken

In Brakel is het boek “Nederbrakel op de planken” voorgesteld. Het is de kroniek van drie eeuwen theatergeschiedenis in de gemeente. Het boek werd geschreven door Ludwig De Temmerman. Aanvankelijk was hem gevraagd een jubileumboek te maken naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van Kunstkring Die Bronne. Hij besloot, in samenspraak met zijn gezelschap, om het iets breder te zien. Nederbrakel heeft immers een lange theatertraditie. Al in de vroege 18de eeuw waren er groepen actief.
Het boek in kleurendruk telt 204 bladzijden met 200 foto’s en een 40-tal illustraties. Het kost 15 euro en is te verkrijgen in ondermeer de bibliotheek van Brakel en bij de gemeentelijke dienst voor cultuur en toerisme op het Marktplein van Brakel.

Gisterenavond werd ook de jubileumtentoonstelling van Die Bronne geopend. Die loopt nog tot 22 november in de bibliotheek van Brakel. Het is een fototentoonstelling waarin de geschiedenis van Die Bronne geschetst wordt. Die Bronne werd 50 jaar geleden opgericht in een tijd dat het niet evident was om gemengd toneel te spelen. Vrouwen mochten niet meedoen en de vrouwenrollen werd door mannen vertolkt. Dat veranderde echter kort daarop. Het moeilijkste moment van de vereniging was de opkomst van de televisie. En van de bekendste acteurs is Marijn Devalck die ooit als kind eens meespeelde met Die Bronne.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background