13 nov 2007

Natuurlijke bronnen in tact houden

Op de gemeenteraad wordt vanavond de herinrichting van de Vesten (bovenkant) besproken. Journalist, en tevens lid van de cultuurraad, Armand Matthijs hoopt dat het bestuur het behoud en de ontwikkeling van de natuurlijke bronnengordel in en rond de Oudenberg in tact houdt.

Deze bronnen vangen voornamelijk het afstromend hemelwater op en kunnen zonder veel kosten als natuurlijke fontein gebruikt worden.

“Wij zijn wellicht de enige Vlaamse stad die dergelijke natuurlijke rijkdom en troef kan uitspelen. Helaas werd deze tot nu toe eerder vernietigd en afgeleid in rioleringen. Een anti-voorbeeld van duurzaamheid en een vergroting van het risico van wateroverlast langs de Dender. Dat was ondermeer te zien tijdens de dreigende overstroming op de Vesten midden dit jaar. Het zou doodjammer zijn, een grote geldverkwisting en toekomstvernietiging betekenen indien deze ‘stijl’ nu wordt verder gezet.” aldus Armand Matthijs.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background