22 aug 2009

N-VA wil straffen voor vervuilers Dender

N-VA Geraardsbergen ergert zich aan de toenemende vervuiling op de Dender. Volgens Steven De Boe wordt er nauwelijks iets ondernomen om de vervuilers op te sporen. In oktober 2008 dreef een olievlek op de Dender. De vervuiling werd bestreden de Geraardsbergse brandweer. De burgemeester zou de daders laten opdraaien voor de kosten.

Op vraag van De Boe interpelleerde Vlaams parlementslid Helga Stevens de bevoegde minister over de toestand. Daaruit bleek dat ik 2008 niets concreet ondernomen werd. Er zou geen milieuschade gemeld zijn, waardoor geen opsporing of terugbetaling mogelijk was.

N-VA Geraardsbergen roept het stadsbestuur van Geraardsbergen op om in geval van verontreiniging vanuit Wallonië de LNE in te lichten. Dat is het Vlaamse departement voor Leefmilieu, Natuur en Energie. Zij kunnen de schade onderzoeken en maatregelen nemen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background