27 apr 2010

N-VA vraagt sensibilisering tegen de vos

N-VA Geraardsbergen kan zich maar moeilijk vinden in de plannen van schepen Leonce Nachtergaele (Open VLD) om de jacht op vossen in onze regio in te zetten.

De voorbije twee weken sloeg bij een hobbykweker van pluimvee in Grimminge, en later ook bij een eigenares van kippen in Zandbergen, een vos toe. Balans: 18 dode dieren. Volgens schepen van milieu Nachtergaele is er nood aan een verruimde jacht om de vossenplaag in te dijken. N-VA Geraardsbergen vindt de oorlogstaal van de schepen echter te ver gaan. De partij wijst ook op de wettelijke bepaling dat de vos pas mag bestreden worden indien alle alternatieven ter voorkomen van schade zijn uitgeput. N-VA stelt het stadsbestuur voor om houders van pluimvee in eerste instantie uitgebreid en maximaal te informeren over hoe om te gaan met de bedreiging van vossen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background