5 aug 2010

N-VA vraagt opkuis van steegje

N-VA Geraardsbergen is niet te spreken over de verwaarlozing van verscheidene wandel- en fietspaden in Geraardsbergen. Eén van die paden is de Goede Vrouwstraat in het centrum van de stad.

Het door wandelaars, pendelaars en schoolgaande jeugd vaak gebruikte verbindingspad, tussen het Stationsplein en Lessensestraat, ligt er volgens N-VA onaantrekkelijk bij door onkruid, zwerfvuil, vuilniszakken en losse stenen.

“De verloederde Goede Vrouwstraat staat symbool voor de manier waarop het stadsbestuur omgaat met het onderhoud van openbaar domein in de stad”, zegt Filip D’hose van N-VA Geraardsbergen. “Een deel van de verloederde zone is hoogstwaarschijnlijk eigendom van de NMBS. Maar daar mag het stadsbestuur zich niet achter wegsteken. Het is algemeen geweten dat de stationsbuurt en ook het paadje in kwestie regelmatig het decor vormen voor drinkgelagen en druggebruik. Er liggen vaak grote aantallen lege bierblikjes, en enkele weken geleden vond ik er een injectienaald. Indien men niet snel overgaat tot actie zal dit vaak gebruikte pad een te mijden zone worden wat de aantrekkingskracht voor bepaalde individuen of groepen enkel maar zal verhogen”, aldus D’Hose.

Volgens Leonce Nachtergaele, Geraardsbergs schepen van milieu en afvalbeleid, zal het afval in de Goede Vrouwstraat de komende weken worden opgeruimd.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background