3 okt 2010

N-VA vraagt maatregelen tegen verkeershinder door Snow Games

De bouw van Snow Games, het prestigieuze project waarbij de oude steengroeve van Lessen wordt omgebouwd tot een indoorskipiste, zit weer op de rails. N-VA vraagt maatregelen aan het stadsbestuur van Geraardsbergen om de bijhorende verkeershinder, eens de piste opent, te beperken.

De toekomstige uitbater van Snow Games spreekt in zijn business plan van een verwachte jaarlijkse toeloop van 1,2 miljoen bezoekers vanaf de winter van 2012-2013. N-VA Geraardsbergen maakt zich zorgen over de impact van het project op de mobiliteit in Geraardsbergen. Volgens de uitbater van Snowgames moet het project rendabel zijn vanaf 520.000 bezoekers per jaar. Hij mikt echter op 1.200.000 bezoekers. Het topseizoen zou lopen van november tot april met januari, februari en maart als topmaanden.

“N-VA Geraardsbergen is geenszins tegen het project gekant, maar maakt zich wel zorgen over de gevolgen van de enorme bezoekersaantallen op de mobiliteit op de wegen in en rond Geraardsbergen. Indien de wensen van de uitbaters werkelijkheid worden, betekent dit dat er tijdens de maanden januari, februari en maart telkens 180.000 bezoekers naar Lessines zullen afzakken, waarvan gemiddeld 500 voertuigen per dag over Geraardsbergse wegen heen en terug rijden. Als je weet dat de verkeersassen nu al stampvol zitten, zeker op zaterdag, dan moet er zeker nagedacht worden over maatregelen”, zegt Filip d’Hose (N-VA).

N-VA vraagt aan het stadbestuur van Geraardsbergen maatregelen om aan deze situatie het hoofd te bieden. “Het kan niet dat we met zijn allen binnen 3 jaar vaststellen dat het verkeer op de Astridlaan en op de Groteweg volledig vast zit. Het is nu dat er moet nagedacht worden hoe we de te verwachten verkeersstromen in goede banen kunnen leiden. N-VA Geraardsbergen lanceert bij deze het debat, en wil constructief aan oplossingen meewerken”, besluit d’Hose.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background