26 nov 2009

N-VA trekt voluit de kaart van de deelgemeenten

De stad Geraardsbergen verwaarloost de deelgemeenten. Dat vindt N-VA Geraardsbergen. De partij hekelt de vervuiling, de verkeersinfrastructuur, de afwezigheid van blauw, het onderhoud van de plantsoenen en de informatieverstrekking naar de randgemeenten toe.

“In Overboelare bijvoorbeeld kregen de bewoners, naar aanleiding van de straatwerken in de Kloosterstraat, een brief met praktische informatie over de plaats waar het huisvuil moet worden geplaatst. Maar die brief kwam drie maanden te laat toe. Een pijnlijk voorbeeld van hoe het stadsbestuur omgaat met zijn 15 deelgemeenten”, zegt Filip D’Hose (N-VA). “Wat de verkeersinfrastructuur betreft is vooral de heraanleg van hobbelige fietspaden en van bijna onbegaanbare voetpaden primordiaal.”

N-VA Geraardsbergen hekelt ook de beperkte financiële steun voor de deelgemeenten: “Voor de opsmuk van Markt en Vesten kunnen miljoenen vrijgemaakt worden, daar is vanuit toeristisch oogpunt niets op tegen. Maar indien de dorpen om een minimale inspanning vragen is het vaak wachten op Godot”, aldus d’ Hose.

N-VA is niet tevreden over het project ‘Dorpsparticipatieproject 5 voor 10’. Volgens de partij zijn het niet de inwoners en verenigingen die de verantwoordelijkheid moeten opnemen, maar de stad zelf.

Ook bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 waren de verwaarlozing van de deelgemeenten een punt van verschillende politieke partijen in Geraardsbergen. Het ziet er naar uit dat N-VA Geraardsbergen dit punt opnieuw wil gebruiken voor de verkiezingen van 2012.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background