fbpx
8 aug 2013

N-VA ruimde zwerfvuil in deelgemeenten

De Geraardsbergse deelgemeenten Waarbeke, Zandbergen en Nieuwenhove liggen er opnieuw spic en span bij na de zwerfvuilactie van N-VA Geraardsbergen.

De strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten is voor N-VA Geraardsbergen al enkele jaren een absolute prioriteit. Om die stelling kracht bij te zetten, organiseert de partij jaarlijks een zwerfvuilactie. Dit jaar waren de deelgemeenten Waarbeke, Zandbergen en Nieuwenhove aan de beurt. Ook dit keer wist een delegatie van mandatarissen en bestuursleden heel wat vuilnis- en PMD-zakken te vullen.

“In de gemeenteraad liet burgemeester Guido De Padt zich al ontvallen dat het stadsbestuur het maximum doet om de problematiek van zwerfvuil en sluikstorten aan te pakken. Wij geloven best dat er vanuit de stad inspanningen worden geleverd maar de situatie op het terrein blijft wel schrijnend en zorgt ook bij heel wat van onze burgers voor irritatie. Toch willen wij ook de burgerzin van elke Geraardsbergenaar aanspreken want ieder van ons heeft een verpletterende verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu. Ieder blikje of papiertje dat we weggooien, is er eentje te veel en brengt de natuur schade toe”, stelt N-VA-fractieleider in de gemeenteraad Filip D’Hose.

N-VA Geraardsbergen is van plan om naar de toekomst toe nog meer acties te voeren en daarbij zullen ook andere deelgemeenten opgeruimd worden.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


NU OP DE RADIO

Titel

Artiest

Background