18 okt 2005

N-VA reageert op reactie burgemeester

In de krant De Beiaard van 14 oktober jl. beschuldigt burgemeester De Padt de N-VA van demagogie en populisme, waarbij N-VA het toenemende onveiligheidgevoel aanklaagt; net nu de twee beruchte broers voor het assisenhof in Gent veroordeeld werden. Volgens de burgemeester wil de N-VA garen spinnen uit het voorval.

N-VA Geraardsbergen vindt de reactie van De Padt onzin. N-VA zegt nooit tijdens de contacten met de pers gerefereerd te hebben naar de gruwelijke feiten die zich jammerlijk voordeden.

“Dat burgemeester De Padt zich van dergelijke technieken bedient, is niet alleen pervers, het is een handige techniek om kritiek uit te weg te gaan door de tegenstander te beschuldigen van grove onwaarheden”, aldus N-VA. Ook beweringen als zouden jongeren niet meer mogen samenkomen in openlucht of in café’s veegt N-VA van tafel. Ook door enkele cijfers betreffende het aantal afnemende inbraken en diefstallen in wagens aan te halen, wil de burgemeester het onrustwekkende gevoel in de stad verdoezelen alvus N-VA.

NV-A wil onderstrepen dat meer blauw op straat nodig is, ook ‘s avonds en vooral ‘s nachts. Er is dringend nood is aan maatregelen om kansarmoede en werkloosheid tegen te gaan. Toenemende criminaliteit, welig tierende kansarmoede, laaggeschooldheid en werkloosheid gaan hand in hand volgens N-VA.

N-VA zegt tevens verschillende malen te hebben onderstreept dat het beleid in Geraardsbergen minder moet gericht moet zijn op stadskernhernieuwing, maar er veel meer moet geïnvesteerd worden in sociale economie en tewerkstelling en er een ernstig netwerk moet worden ontwikkeld om langdurige werklozen, nieuwkomers en kansarmen te integreren in Geraardsbergen. Volgens N-VA negeert De Padt deze vraag.

Het begint er op te lijken dat NV-A Geraardsbergen en de burgemeester van Geraardsbergen een discussie via de media willen uitvechten, de aanzet naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 is duidelijk begonnen in Geraardsbergen!

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background