24 apr 2006

N-VA ontevreden met tewerkstellingsbeleid kansengroepen

N-VA Geraardsbergen is niet tevreden met het tewerkstellingsbeleid voor kansengroepen in Geraardsbergen. 5 jaar na het Pact van Vilvoorde, een beleidsverklaring van de Vlaamse regering en de Sociale partners waarin aangedrongen wordt om vrouwen en kansengroepen (onder meer allochtonen, arbeidsgehandicapten, laaggeschoolden) inzake deelname aan het arbeidsproces in belangrijke mate moet weggewerkt worden.

N-VA Geraardsbergen vraagt met aandrang dat het huidige College een aantal beleidslijnen uitschrijft en mogelijke acties onderneemt om meer mensen uit kansengroepen binnen de stad en aanverwante diensten en organisaties tewerk te stellen.

Uit cijfers blijkt dat de stad Geraardsbergen 5 kansarmen en 5 allochtonen dmv dienstencheques tewerkstelt.
Op de vraag of de stad Geraardsbergen een actief beleid voert om mensen uit kansengroepen zowel binnen de stad als bij aanverwante diensten arbeidskansen te geven, werd negatief geantwoord.

In Geraardsbergen is 55% van het totaal aantal werklozen een kansarme of laaggeschoolde.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background