15 jun 2008

N-VA laat Franstalig bericht verwijderen

Aan het sluiswachterhuisje in de Sasweg te Geraardsbergen hing een Franstalige mededeling aan het raam. Het wachthuisje is eigendom van het Vlaams Gewest en wordt beheerd door Waterwegen en Zeekanaal NV. Beide instanties zijn onderworpen aan de wetgeving op het taalgebruik in bestuurszaken. “Met andere woorden berichten mogen uitsluitend in het Nederlands opgesteld zijn.” zegt N-VA Geraardsbergen.

“Het bijzondere aan het bericht dat uithing is dat het afkomstig is van het Waalse Ministerie en als dusdanig verspreid werd buiten het eigen ambtsgebied. In dergelijk geval gaat de Vaste Commissie voor Taaltoezicht ervan uit dat de dienst de taalregeling moet respecteren die van toepassing is in de gemeente waar het bericht wordt verspreid. Dat betekent dat, voor zover het Waalse Ministerie verzocht heeft om het bericht aan te brengen, het Ministerie een uitsluitend in het Nederlands opgesteld bericht had moeten verspreiden. In het geval dat het bericht op eigen initiatief door Waterwegen en Zeekanaal NV is aangebracht, is de nv ervoor verantwoordelijk om een eentalig Nederlands bericht uit te hangen.” aldus Steven De Boe van N-VA.

Na een kort gesprek van de N-VA met de sluiswachter werd het Franstalig bericht verwijderd. Hij beloofde een Nederlandstalige versie in de plaats te hangen. De N-VA is alvast tevreden met de snelle reactie, en is blij dat men niet eens een klacht diende neer te leggen bij de Vaste Commissie voor Taaltoezicht.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background