24 mei 2011

N-VA hekelt beleid rond ruimtelijke ordening

N-VA Geraardsbergen vindt het hoogtijd dat er een nieuw schepencollege komt in Geraardsbergen. Zeker op ruimtelijk vlak loopt er volgens de partij heel wat mis. “Dat bewijst enerzijds de bouwvergunning in de Majoor Van Lierdelaan die de Raad van State heeft geschorst. En anderzijds de reactie van de bevoegde schepen Eric Spitaels (Open VLD). Dat schepen Spitaels nu verkondigt dat er geen fouten zouden zijn gebeurd, vind ik hemeltergend”, zegt Steven De Boe van N-VA Geraardsbergen. “De Raad van State vernietigt geen bouwvergunningen voor het plezier. Zij controleert of een procedure correct is verlopen. Als dat niet het geval is, dan velt de Raad van State een arrest. Ik durf te betwijfelen dat schepen Spitaels de procedures beter zou kennen dan de Raad van State.”

“Voor N-VA Geraardsbergen is dit het zoveelste voorbeeld in een lange rij die het falend beleid van het huidige stadsbestuur op vlak van ruimtelijke ordening aantoont. Ruimtelijke ordening moet rechtszekerheid creëren en duurzame oplossingen bieden. Het Geraardsbergse stadsbestuur lijkt op dit moment enkel geïnteresseerd in het afleveren van zo veel mogelijk vergunningen ‘om de mensen content te stellen’. Maar daar worden ze zelf de dupe van”, aldus Filip D’Hose (N-VA). “Alle fouten liggen natuurlijk niet bij het huidige bestuur. Ook de voorgaande coalities hebben boter op het hoofd, niet in het minst de coalitie die er in 1978 voor zorgde dat het bewuste gebied als woonzone werd ingekleurd.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background