28 dec 2009

N-VA eist klacht tegen vervuilers Dender en voert actie

NV-A Geraardsbergen voerde maandagochtend actie op de brug over de Dender in Geraardsbergen. De partij deelde pamfletten uit. Daarop stond de boodschap: “Stop de vervuiling van de Dender vanuit Wallonië!”.

De partij is de terugkerende vervuiling grondig beu. Zo dreven er in de jaren ’80 en ’90 regelmatig koppen op de Dender. In februari 2006 koekten afvalvetten samen aan het sassencomplex van Geraardsbergen en één jaar later dreven een olievlek en schuimkoppen op de Dender. Telkens was de dader onbekend. Ook in het najaar van 2007 en 2008 werd de Dender vervuild met grote gevolgen voor de natuur.

Vorige week maandag belanden in Wallonië honderden kilo’s giftig zink in de Dender. Oorzaak was een defecte zuiveringspomp van een fabriek in Ath.

N-VA Geraardsbergen wil dat het stadsbestuur van Geraardsbergen deze keer alles in het werk stelt om de daders in Wallonië te laten opsporen en te laten opdraaien voor de kosten. Eerder riep schepen van toerisme Guido De Padt (Open Vld) zijn collega’s van het schepencollege op een klacht in te dienen. N-VA hoopt dat het niet bij een oproep blijft.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background