14 jan 2013

Muziek in’t Park volgt Adriaansconcerten op

Met “Muziek in’t Park” haalt de stad Geraardsbergen deze zomer de legendarische Adriaansconcerten vanonder het stof.

Maandag startte oppositiepartij Sp.a nog een petitie om opnieuw de concerten in het Abdijpark van Geraardsbergen te organiseren. Die werden in 2008 stopgezet om meer activiteiten in de deelgemeenten te organiseren. Kersvers schepen Kristin Vangeyte (Open Vld) kondigde maandagmiddag aan dat er deze zomer uiteenlopende muziekoptredens zullen georganiseerd worden in het Abdijpark van Geraardsbergen. Dat werd maandagmiddag beslist op het schepencollege en zou al langer een plan zijn van de huidige coalitie.

“Het zullen uiteenlopende muziekoptredens worden. Dus niet enkel concerten in de strikte zin van het woord”, zegt de bevoegde schepen van cultuur. De organisatie ligt in handen van het autonoom gemeentebedrijf van Geraardsbergen. Zij stonden de afgelopen jaren in voor de organisatie van onder meer de Eneco tour, het boksgala en de openluchtcinema’s. “Of de openluchtcinema’s er nog komen is nog niet beslist, al is de kans klein”, zegt Vangeyte. Ook over de dorpsfestivals in de deelgemeenten is nog niets beslist.

Sp.a reageert bijzonder verheugd op de plannen, maar maakt toch een kanttekening: “Het verwondert ons wel dat deze beslissing kan genomen worden vooraleer de gemeenteraad een begroting heeft goedgekeurd en alvorens een nieuwe raad van bestuur werd samengesteld in het autonoom gemeentebedrijf”, aldus gemeenteraadslid Bram De Geeter.

Muziek in’t Park zal plaats vinden op woensdagen 26 juni en 3, 10, 17, 24, en 31 juli, telkens van 20 tot 23 uur in het Abdijpark van Geraardsbergen. In augustus staan er geen concerten gepland in het park door de drukke kermiskalender.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background