fbpx
13 jul 2018

Muurverbond gesloten tussen Italië, Frankrijk en België

De stad Geraardsbergen heeft zich verbonden met 2 andere Muursteden.

België, Frankrijk en Italië hebben zich verzusterd in een Muurverbond. Drie Europese steden hebben elk een muur, geliefd bij heel wat wielerfanaten. Zowel Geraardsbergen, Guerlédan (Mûr-de-Bretagne) als San Pietro di Feletto hebben een eigen muur. De drie steden hebben donderdag een Muurverbond afgesloten tijdens de etappe-aankomst van de Ronde van Frankrijk in Mûr-de-Bretagne.

Met het bekrachtigen van dit ‘Muurverbond’ engageren de drie steden zich tot het organiseren van toekomstige driestedenprojecten waarvoor een werkgroep zal worden opgericht. De werkgroep zal bestaan uit afgevaardigden van instellingen, organisaties en verenigingen werkzaam op toeristisch-cultureel en sportief vlak. Jaarlijks wordt eenmaal samengekomen, afwisselend in de drie landen, om de gemeenschappelijke acties te bespreken en te promoten.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


NU OP DE RADIO

Titel

Artiest

Background