16 apr 2021

“Muur nog enkel in Ronde om sportieve reden”

De voorbije twee edities van de Ronde van Vlaanderen waren er twee zonder de Muur van Geraardsbergen. En het ziet er niet meteen naar uit dat de Muur opnieuw in het parcours komt.

“Als de Muur van Geraardsbergen zou terugkeren, is dat louter om sportieve reden”, zegt Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics in een interview met Het Nieuwsblad. “Vandaag hebben we een parcours gevonden dat op sportief vlak prima in elkaar steekt: de beste renner wint. Dat was het geval in 2020 en ook dit jaar.

In 2020 werd beslist om de Muur opnieuw uit het parcours te halen. Een beslissing die voor het eerst viel in 2012 en waar toen veel protest op kwam.

Volgens Van Den Spiegel bleek het ook dit jaar nog te moeilijk om de Muur aan te doen, omdat het zwaartepunt van de wedstrijd volgens hen elders ligt. De organisatie is blij met hoe de finale er momenteel uit ziet. Volgens Van Den Spiegel kreeg hij de voorbije weken geen enkele vraag over het ontbreken van de Muur in de Ronde van Vlaanderen.

Oude Ronde is nu Omloop

Geraardsbergen en Ninove kunnen zich wel nog verheugen op de Omloop Het Nieuwsblad. De opener van het wielerseizoen heeft zijn finale de voorbije en komende jaren op de Muur, Bosberg en aankomst in het centrum van Ninove.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background