5 apr 2004

Muur en Bosberg beklad


De heraangelegde Muur werd pas vorige week officieel ingereden. De heraanleg heeft de stad, Oost-Vlaanderen en het Vlaams Gewest ruim 725.000 euro gekost. Gisteren was het wegdek van het beschermde monument al volgeklad met supportersleuzen met daarop de naam ‘James’. Burgemeester Guido De Padt betreurt het dat sommige wielerfans op die manier hun poulain aanmoedigen.

Ook op de Kapelmuur en op de Bosberg verfde men er op los. De letters zijn met plastiekverf aangebracht en zijn heel moeilijk te verwijderen.

De doortocht van de 88ste Ronde bracht gisteren op en rond de Muur een heuse wielerprocessie op gang. Duizenden fans palmden de flanken van de kasseibult in of volgden de wielerverrichtingen in het Rondedorp op de Vesten, aan de voet van de Muur.

Voor het eerst werd er ook een Ronde van Vlaanderen voor dames gereden. De dag er voor was er ook de Ronde voor wielertoeristen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Volgende bericht

Oliespoor


Vorige bericht

Gemo verslag


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background