8 mei 2018

MOW pleit voor goedkopere alternatieven tegen wateroverlast

Goedkopere alternatieven kunnen volgens Milieufront wateroverlast voorkomen. 

Het nieuwe sluizencomplex in Geraardsbergen helpt niet tegen overstromingen. Dat zegt Milieufront Omer Wattez. De vereniging reageert daarmee op de bouwwerken die minstens voor een jaar stil liggen, doordat de vergunning geschorst werd na een klacht die ze indienden. “Uit berekeningen van de overheid zelf, zullen de nieuwe sluizen geen garantie bieden tegen overstromingen. Het milieufront is voorstander van alternatieven. Zoals het heraansluiten van oude Dendermeanders en het continue open laten van alle sluizen. Op die manier is er een permantente doorstroom van water en schuurt de rivier zichzelf uit. Nu is de Dender ondiep door slip die bij stilstaand water naar de bodem zinkt.”

Geraardsbergs burgemeester Guido De Padt spreekt de theorie van MOW tegen. “Door het openzetten van alle sluizen, riskeert de Dender ondiep of helemaal leeg te lopen in droge periode. Dit met alle gevolgen van dien voor het milieu. Bij hoge waterstanden ontstaan er grote overstromingen tussen Aalst en Dendermonde.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background