11 apr 2013

Mountainbikers bedreigen flora Oudenberg

De flora langs de Oudenberg wordt bedreigd door mountainbikers. Dat zegt Groen-frontvrouw Inge Boon. Sinds een mountainbikewedstrijd vorig jaar over de top van de Oudenberg trok, zijn er blijvende bandensporen te zien. Die worden nu gebruikt door mountainbikers en kinderen die op de steile helling halsbrekende toeren uithalen. Volgens Boon kan hierdoor de unieke flora op de berg sterk beschadigd raken. Schepen van patrimonium Erwin Franceus (Open Vld) weerlegt de kritiek en zegt dat er reeds bloemen terugkomen en het niet de bedoeling is dat er nog mountainbikers op de flanken zullen rijden.

Groen wil graag een houten afsluiting tussen een rij bomen, die tijdens de huidige werken aan de Oudenberg worden gepland. Volgens schepen Franceus strookt een afsluiting niet met de historiek van de berg en zal een hekken niet nodig zijn door andere structurele maatregelen. De schepen wijst er bovendien op dat elke aanpassing moet voorgelegd en goedgekeurd worden door Monumenten en Landschappen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background