5 mei 2010

Monument voor neergestorte bommenwerper

Woensdag werd een monument onthuld ter nagedachtenis van een Engelse bommenwerper die neerstortte in 1944 in Schendelbeke.

Bijna 66 jaar geleden stortte in de wijk Moenebroek in Schendelbeke een Engelse bommenwerper neer. Alle inzittenden kwamen om. Vandaag kregen de gesneuvelden hun militaire eer.

Vandaag 5 mei werd een monument onthuld bij de ingang van natuurreservaat de Moenebroek in Schendelbeke. Dit voor de slachtoffers van dit vliegtuigongeluk, bijna 44 jaar geleden. Ondermeer de ambassadeur van Australiƫ, minister van defensie De Crem en de families van de piloot Llyod Taylor waren aanwezig.


De Engelse bommenwerper was van het type Lancaster en behoorde toe tot het 514Sqd. Deze bommenwerper had een raid gedaan op het station van Rothe Erde in Aken. Het toestel keerde niet terug en stortte neer in de Moenebroek. In totaal stierven drie Australiƫrs en vier Britten in de nacht van 27 op 28 mei 1944.

Pas in 1999 werd het vliegtuig geborgen door het Baha-recoveryteam uit Geraardsbergen. De militaire muziekkapel speelde onder meer “The Last Post” om de gesneuvelden te eren.

 

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background