24 jun 2008

Molenbeekvallei moet hersteld worden

De vallei van de Molenbeek in Lierde moet hersteld worden in zijn oorspronkelijke staat. Dat heeft een rechter in cassatie beslist.

In de vallei van de Molenbeek kon je vroeger genieten van historisch permanent grasland, bronnen, waterrijke zones en een oude houtkant. Sinds de eigenaar begin 2000 de vallei volstortte met autobanden en bouwafval werd zowel de aanwezig natuur als de waterhuishouding verstoord. Daardoor kregen zowat alle bewoners van de aanpalende Triepstraat last van vochtige muren en water in de kelder.

In 2005 werd reeds een uitspraak gedaan in de zaak, maar dat vonden de omwonenden en Milieufront Omer Wattez niet vergaand genoeg.

In beroep werd beslist dat de eigenaar de betrokken percelen moet herstellen in hun oorspronkelijke staat. De aangevoerde specie moet afgegraven en weggevoerd worden, het maaiveld, de sloten en de afwateringsgracht moesten hersteld worden in hun oorspronkelijke vorm, en de bron moet vrijgemaakt worden.

Ook na cassatie kreeg de eigenaar ongelijk. De eigenaar moet nu binnen het jaar het domein herstellen, zoniet riskeert hij een dwangsom te betalen van 250 euro per dag.

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background