5 aug 2008

Mogelijk geen reuzen in stoet

De Geraardsbergse reuzen die al sinds de 16de eeuw op kop lopen in de Processie van Plaisance, zullen mogelijk niet meestappen dit jaar. Er is namelijk een gebrek aan reuzendragers. Twee dragers, waaronder de voozitter van de Reuzengilde, hebben wegens medische redenen moeten afhaken.

Het Stadsbestuur is nu op zoek naar nieuwe dragers. Misschien zullen de reuzen in de toekomst op wieltjes gezet worden, maar met de steile hellingen in de Oudenbergstad kan dit een probleem worden. De reuzengilde lanceert nu een oproep naar jonge sterke dragers.

“Aangezien er in Geraardsbergen ook enkele fitness-centra zijn moeten er wel kandidaten te vinden zijn.” zegt Jan Coppens van de dienst Cultuur.
“Die kandidaten kunnen contact opnemen met het departement Toerisme, Cultuur & Feestelijkheden van de Stad Geraardsbergen op de Markt.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background