28 sep 2010

Moenebroekstraat en Bildeken naar 50 km/h

Na de Onkerzelestraat en Hogeweg in Overboelare mag je sinds dinsdag niet sneller meer rijden dan 50 km/uur in de de Moenebroekstraat en Bildeken in Ophasselt.

De snelheidsbeperking van 70 naar 50 km/h kwam er in de Moenebroekstraat op iniatiatief van buurtbewoner Ludwig Vallaey. “Toen vorig jaar een nieuwe rotonde werd aangelegd, op het kruispunt van de Aalstsesteenweg met de Moenebroekstraat, vreesde ik dat de ooit zo landelijke weg als de Moenebroekstraat en Bildeken een sluipweg zou worden voor wie de drukke Astridlaan wil ontwijken. Ik heb toen vele mensen bezocht in de buurt en iedereen was het er over eens dat er na de realisatie van de rotonde meer verkeer langs de Moenebroekstraat reed.”

Vallaey drong er bij het Geraardsbergse stadsbestuur op aan op meer gerichte controles en een aantal vernauwingen of asverschuivingen op het wegdek. Ook een snelheidsbeperking kwam ter sprake.

Het stadsbestuur heeft de verzuchtingen van de enquêteurs, die hun conclusies nog maar twee weken geleden voorstelden, onmiddellijk in praktijk omgezet. Daardoor is er vanaf het station van Schendelbeke, langs de Moenebroekstraat, tot het kruipsunt met de Leopoldlaan een snelheidsbeperking ingevoerd van 50 kilometer per uur. Ook de tonnagebeperking van 5 ton werd nog eens speciaal aangeduid. Snelheidsduivels zijn gewaarschuwd!

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background