29 jun 2005

Mobiele speelpleinwerking

Dit jaar wordt in Geraardsbergen voor het eerst de een mobiele speelpleinwerking opgestart. Dit experimenteel project loopt samen met de speelstraten. De animatoren van de mobiele speelpleinwerking verplaatsen zich per fiets doorheen Geraardsbergen en krijgen een fietskarretje ter beschikking, waarin het spelmateriaal vervoerd wordt. Ze brengen op geregelde tijdstippen een bezoekje aan de speelstraten en organiseren er begeleide activiteiten.

De fietskarretjes werden ontworpen door leerlingen van het Technisch Instituut St.-Jozef.

Werken aan toegankelijkheid

Met dit project wil het stadbestuur vrijetijdsactiviteiten meer toegankelijk maken voor alle kinderen. Niet alle gezinnen beschikken immers over de mogelijkheid om hun kinderen te laten deelnemen aan betalende activiteiten. Hiernaast beschikt ook niet elk gezin over vervoer om hun kinderen dagelijks te verplaatsen. Door activiteiten te organiseren in de eigen buurt biedt de stad een oplossing aan deze reële problemen én wordt bovendien een meerwaarde gegeven aan de speelstraten.

Geraardsbergen telt 4 speelstraten

De bewoners van 4 straten dienden een aanvraag in om tijdens de zomermaanden hun straat voor te behouden aan spelende kinderen. De speelstraten zijn de Damstraat, Kleine Zikastraat, Kleine Karmelietenstraat en de Tempelstraat. Concreet betekent dit dat deze 4 straten in de zomervakantie afgesloten worden vanaf 10 uur tot 20 uur. Tijdens deze uren hebben de kinderen voorrang in de straat. Enkel de bewoners van de straat hebben toegang met de wagen, maar ze moeten wel stapvoets rijden. De kleine Karmelietenstraat en de Damstraat zijn speelstraten gedurende vanaf 6 juli tot en met 31 augustus; de Tempelstraat enkel de 2 laatste vrijdagen van juli en van augustus; de Kleine Zikastraat enkel op 12, 19 en 26 juli.

Vaste bezoekdag

Elke speelstraat heeft een vaste bezoekdag van de monitoren. Zo is er elke maandag animatie in de Damstraat en elke donderdag in de Kleine Karmelietenstraat. In de Kleine Zikastraat komen de monitoren langs op 12, 19 en 26 juli en tenslotte in de Tempelstraat is er animatie op 22 en 29 juli en op 19 en 26 augustus. De mobiele speelpleinwerking komt op deze dagen langs van 14 tot 17 uur. Ook de kinderen van omliggende straten zijn welkom. Bij regenweer is er in elke straat een overdekt locatie voorzien.

Meer info bij de jeugdraad van Geraardsbergen via 054/ 43 44 05

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background