11 jan 2010

Minister Turtelboom op bezoek

Maandagmiddag bracht federaal minister van binnenlandse zaken Annemie Turtelboom (Open Vld) een werkbezoek aan de politiezone Pajottenland. In het gemeentehuis van Galmaarden werd ze ontvangen door de burgemeesters van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen. Ondanks de minister sinds 1994 in Puurs woont, kent ze de regio heel goed. Annemie Turtelboom groeide immers op in Zandbergen.

Als minister van binnenlandse zaken besprak ze voornamelijk de werking van de politiezone Pajottenland. Dat is een fusie tussen 6 gemeenten. De burgemeesters vroegen aan de minister ook haar financiële steun voor de nieuwe voorpost van de brandweer in Tollembeek. Die komt er begin 2011.

Ondanks er steeds meer aanzetten worden gegeven om de schaalgrootte van de politiezones op te trekken, pleitte Galmaards burgemeester Pierre Deneyer (CD&V) om opnieuw één politie-entiteit op te richten voor de gemeenten Galmaarden, Herne en Bever. Op die manier kan de politie opnieuw dichter bij de burger staan, vindt hij.

Deneyer stelde ook voor om de nieuwe asielzoekers, waarvan Galmaarden er een 4-tal moet opvangen, een verplichte taak toe te wijzen. “Zo zouden deze mensen kunnen helpen bij het opruimen van de straten of het ledigen van de vuilnisbakken”, stelt de burgemeester voor.

 

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background