16 nov 2009

Minister Smet op bezoek in kunstacademie

Maandagmiddag bracht Vlaams minister van onderwijs Pascal Smet een werkbezoek aan de Kunstacademie van Geraardsbergen. Voor Smet was het zijn eerste bezoek aan een kunstacademie, in zijn functie als minister van onderwijs.

De kunstacademie van Geraardsbergen is de enige in heel Vlaanderen die alle studierichtingen uit het kunstonderwijs aanbied. Zo kan je er naast muziek, woordkunst en dans ook beeldende kunst en circuskunsten aanleren. Bijna 2000 cursisten zijn ingeschreven aan de Geraardsbergse kunstacademie.

Freddy Duffeleer, directeur van de kunstacademie, pleitte voor het afschaffen van de verplichte nevenvakken. “Vele leerlingen haken af omwille van vele verplichtingen. De nevenvakken zouden een vrije keuze moeten worden voor onze studenten. Op die manier kunnen we de tijd en middelen die hier deels verloren gaan investeren in een betere omkadering voor instrumentenles.” Minister Smet deelt de mening van Duffeleer en gaat daar ook rekening mee houden in zijn beleid voor de volgende jaren.

De kunstacademie van Geraardsbergen heeft nog meer plannen. Zo wil ze de kansenpas invoeren en een prefinanciering systeem op poten zetten, voor cursisten die een instrument willen aankopen. Ook het inrichten van kunstklassen, als alternatief voor de traditionele bos-, sneeuw- en zeeklassen, behoort tot de toekomstplannen.

Meer info: kunstacademie.geraardsbergen.be

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background