15 mei 2006

Minder verkeersongevallen

Het aantal verkeersongevallen met gewonden is in de politiezone Geraardsbergen-Lierde in het voorbije jaar met vier verminderd tot 168. Er waren het afgelopen jaar drie dodelijke slachtoffers tegenover twee het jaar ervoor.

In de politiezone Brakel waren er 99 verkeersongevallen met gekwetsten, dat zijn er vier minder, maar er waren in die zone wel vier dodelijke slachtoffers terwijl er vorig jaar niemand om het leven kwam.

Dat blijkt uit de verkeersveiligheidsbarometer van de periode maart 2005 tot februari 2006. Deze cijfers zijn gebaseerd op deze van alle politiediensten, zowel federale als lokale.

Op provinciaal gebied is het aantal verkeersongevallen met gekwetsten in Oost-Vlaanderen met 1,4 procent gedaald. Het aantal dodelijke ongevallen daalde met 1,9 procent. Nationaal gezien is er een sterke daling van het aantal doden op de kleine wegen maar een grote toename op de autowegen. De meeste dodelijke ongevallen gebeuren in het weekend, vooral in de nacht van vrijdag op zaterdag.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background