11 mei 2012

Minder inbraken in Geraardsbergen en Lierde

De federale politie communiceerde vrijdag over een stijgend aantal woninginbraken. Maar hoe zit het in Geraardsbergen en Lierde?

Nationaal kende 2011 een stijging met 9,12% tegenover 2010. Onze redactie vroeg de cijfers op voor Geraardsbergen en Lierde.

De eerste drie maanden van 2012 werden in totaal 30 processen-verbaal voor inbraken in gebouwen opgesteld. Dit zijn zowel woningen als andere panden. Voor dezelfde periode in 2010 en 2011 waren er respectievelijk 62 en 57 inbraken in gebouwen.

“We kennen een opmerkelijk verschil ten opzichte van voorbij jaren, maar in positieve zin”, aldus korpschef Kristof De Pauw. Op niveau van het arrondissement Oudenaarde wordt de nationale tendens wel gevolgd. In 2010 werden 460 inbraken in woningen vastgesteld, vorig jaar waren dat er 570. De strijd tegen woninginbraken blijft ook in het nieuwe nationale veiligheidsplan een weerhouden prioriteit. De lokale politie zal uiteraard haar steentje bijdragen.”

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background