24 nov 2008

Minder geld voor zonnepanelen?

In Vlaanderen staan al meer dan 10.000 zonnepanelen. Voor die plaatsing kan je subsidies krijgen van de stad of gemeente waarin je woont. Door de dure olieprijzen en de subsidies die de lokale overheden geven is het aantal mensen die zonnepanelen plaatsen verdrievoudigd.

In Geraardsbergen werden er vorig jaar zo’n 15 subsidie aanvragen ingediend, dit jaar is dat aantal verdubbeld. Doordat heel wat gemeentebesturen het succes van de zonnepanelen hebben onderschat, gaan ze de subsidietoelage herbekijken. Ook de stad Geraardsbergen herbekijkt volgende maand de toelage. Wie vandaag in Geraardsbergen één of meerdere panelen op zijn dak plaatst krijgt een toelage van maximum 247,89 euro.

“Bedoeling is nog meer te stimuleren naar energiezuinige materialen.” zegt schepen van huisvesting Erwin Franceus. “Op die manier moet iedereen gestimuleerd worden, ook mensen die bijvoorbeeld enkel extra gaan soleren.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background