14 aug 2008

Minder asielzoekers

Het aantal asielzoekers dat bij het Geraardsbergse OCMW is komen aankloppen is aanzienlijk gedaald. De daling van 143 naar 61 personen is opvallend. Gemiddeld 81% van de aanvragers woont niet in Geraardsbergen.
Sinds juni 2007 is de nieuwe asielprocedure van kracht, waardoor een asielzoeker nog enkel recht heeft op materiële opvang, en niet langer meer op financiële steun.

Bij het OCMW van Geraardsbergen waren er vorig jaar nog 3 mensen belast met de dossiers. Door de daling is één van hen nu aangesteld voor het verlenen van sociale begeleiding.

OCMW-voorzitter Guido De Padt pleit ervoor dat het OCMW vrijgekomen personeelscapaciteiten gebruikt om meer mensen te begeleiden. “Dit heeft niet alleen tot gevolg dat hun zelfredzaamheid gevoelig stijgt, maar zorgt ook voor gunstige effecten op de sociale zekerheid.” aldus De Padt.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Vorige bericht

Brand aan Zakkaai


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background