29 mrt 2009

Milieuvriendelijk Manneken-pis

De cultuurraad van Geraardsbergen en de Broederschap van het Manneken-Pis willen dat het Geraardsbergse plassertje verlicht wordt. Een wens die ze al langer dan vandaag in vervulling willen zien gaan. Maar tot op heden deed het stadsbestuur nog geen inspanning om hun wens te vervullen.

Beide verenigingen hebben nu een nieuw voorstel om het 550-jarig symbool van de stad te verlichten. “We willen het Manneken-Pis en de Marbol laten verlichten (vanuit het water) en spuiten (vanuit bestaande water) met de kracht van (opgeslagen) zonne-energie.” zegt Armand Matthijs, lid van de cultuurraad.
Volgens de cultuurraad en de broederschap kan een bescheiden zonnepaneel al voor beide wensen zorgen. “Dit kan op een sobere en onopvallende manier opgesteld worden, aan of op het dak van het stadhuis of Bezoekerscentrum.” gaat Matthijs verder.

Een stille droom is dat er meerdere zonnepanelen komen in het Geraardsbergse stadscentrum, zodat ook de verlichting van andere monumenten en handelszaken op een natuurvriendelijke manier kan.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background