30 okt 2015

“Milieufront Omer Wattez is wereldvreemd”

Guido De Padt, burgemeester van Geraardsbergen, is niet te spreken over de manier waarop Milieufront Omer Wattez de waterproblematiek rond de Dender wil oplossen.

 

Het milieufront wil de bouwvergunning voor de nieuwe sluis in Geraardsbergen laten schorsen. Volgens hen vormt de bouw een bedreiging voor verschillende moerasgebieden en is enkel een verbod op het bouwen in overstromingsgebied een oplossing.

Volgens De Padt mag de vernieuwing van het stuw- en sluiscomplex niet als een alleenstaande maatregel gezien worden en is het ook geen alternatief voor duurzame oplossingen. “Het is een en/en verhaal waarbij we inzetten op protectie, paraatheid én preventie. Ik betreur dat het MOW de problematiek al te eenzijdig en vanuit een bijna fundamentalistische ingesteldheid benadert: natuur is belangrijk, maar mensen zijn dat ook. Stellen dat de stuwen en sluizen er enkel zijn ten voordele van de pleziervaart, getuigt van een gebrek aan dossierkennis en van wereldvreemdheid.

Uit onderzoek blijkt dat eens alle stuwen in werking zijn, 40 % van het water dat anders buiten de oevers treedt, dat niet meer zal doen.

 

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background