13 feb 2011

MIG voortaan ook online te beluisteren

MIG

MIG kan je voortaan ook via radiomig.be beluisteren. Daarmee zendt MIG vanaf heden niet alleen uit via FM 104.9, maar ook via deze website.

Dankzij het uitgebreide aanbod van regionaal nieuws, stemmen steeds meer mensen uit Geraardsbergen, Galmaarden, Lierde en Bever af op de website om te weten wat reilt en zeilt in de regio. En vanaf heden biedt radiomig.be, naast informatie, dus ook het radiosignaal aan.

Volgens projectverantwoordelijke Marc Van Laethem biedt livestream de mogelijkheid om MIG overal ter wereld te horen, waar en wanneer je maar wil. “Vanaf nu kunnen we ook internetgebruikers bereiken met goede muziek en gesproken nieuws. Op die manier kunnen streekgenoten die bijvoorbeeld in Brussel of Gent werken, ook op het werk naar MIG luisteren”, aldus Van Laethem.

“Maar de streaming via radiomig.be biedt ook nieuwe perspectieven. Wie vandaag naar de radio luistert, doet dat vooral via FM. Dat heeft als groot nadeel dat je slechts een beperkte afstand kan bereiken. De technologie evolueert echter voortdurend en naar verwachting wordt de drempel op korte termijn verlaagd naar de grote massa. Tegenwoordig kan je surfen op je gsm en binnenkort zullen ook autoradio’s een internetsignaal kunnen ontvangen.”

Dat MIG een belangrijke positie binnen de regionale media heeft, hoeft geen betoog. En dat weet ook Geraardsbergs schepen van communicatie Bram De Geeter: “M.i.G is niet alleen één van de betrouwbaarste, maar ook snelste nieuwsmedia uit de streek. Zowel jong en minder jong kunnen er terecht voor datgene wat in de buurt gebeurt.” Voor de Geraardsbergse schepen een reden te meer om MIG te ondersteunen in hun opzet naar een grotere bereikbaarheid. “Via radiomig.be kan nu elke inwoner van Geraardsbergen, waar en wanneer, luisteren naar nieuws uit hun eigen regio”, aldus Bram De Geeter.

Elke dag komen gemiddeld 1200 mensen langs via radiomig.be. “En dat werden er een pak meer toen middelen noch moeite werden gespaard om iedereen te informeren over de recentste wateroverlast”, weet voorzitter Luc Vander Putten. “Met een ruime belangstelling van 7500 bezoekers toont het publiek de interesse aan in nieuws uit eigen streek en het belang van MIG als lokaal nieuwsmedium. Uit eigen onderzoek blijkt tevens dat zo’n 37% van de inwoners of bijna 14 000 mensen geregeld afstemmen op MIG via FM 104.9. Met de komst van de webstream zal dat aantal alleen maar stijgen”, besluit Luc Vander Putten.

Luisteren? Klik op het logo!

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background