22 jun 2009

MIG verwent shoppers

Het Geraardsbergse handelscentrum wordt weer wat muzikaler. De luidsprekers, die tot voor kort defect waren, werden door het handelscentrum en in samenwerking met het stadsbestuur hersteld. Daarnaast werd ook geïnvesteerd in de installatie van enkele nieuwe luidsprekers. Vanaf nu kunnen de wandelaars en shoppers in het Geraardsbergse handelscentrum weer genieten van aangename, hedendaagse muziek tijdens het shoppen.

“Als schepen van middenstand vind ik het enorm belangrijk onze winkelstraten en handelscentrum op te waarderen” zegt schepen van middenstand Martine Duwijn. “Het stadsbestuur is dan ook steeds bereid zijn steentje hiertoe bij te dragen. De volledige gerenoveerde muziekinstallatie heeft een vast onderkomen gekregen in de stedelijke kunstacademie, waarvoor mijn oprechte dank. Er zit weer muziek in het Geraardsbergse winkelcentrum en daar ben ik fier op” reageert een enthousiast Geraardsbergs schepen van middenstand en lokale economie.

Voor een muzikale sfeer in het handelscentrum ging vzw Handelscentrum Geraardsbergen een langdurige samenwerking aan met Radio MIG. De radiozender brengt een mix van hedendaagse muziek, afgewisseld met enkele classics. Daarnaast is er ook dagelijks regionaal nieuws te horen uit Geraardsbergen en Lierde. Niet enkel de winkelliefhebbers, maar ook toeristen zullen op die manier te weten komen wat er beweegt in Geraardsbergen. Zo krijgt de stad ook in de winkelstraten een persoonlijke toets.

Luc Vander Putten, voorzitter van MIG is een tevreden man. “Ik ben blij dat MIG door de luidsprekers van het handelscentrum zal weerklinken. De radio heeft hier samen met de stad en haar handelaars een mooie samenwerking afgesloten. MIG is trouwens ook in heel wat handelszaken te horen. Mooi dat dat nu uitgebreid wordt naar alle winkelstraten. De voorbije jaren hebben we steeds een prima contact gehad. Door onze naam op de luidsprekers, worden we ook beloond voor de kwalitatieve publiciteit. We zijn hen heel dankbaar voor dat vertrouwen. Het is voor ons beiden een win-win situatie.”

“Als voorzitter en bestuurslid van vzw handelscentrum ben ik terecht opgetogen, het project ‘muziek in de winkelstraten van Geraardsbergen’ tot een goed klinkend geheel te mogen heropstarten” zegt Jean-Pierre Van Malder.
“Op vraag van onze algemene vergadering en na onderzoek, door middel van een vragenlijst bij de leden, was muziek in de handelszaken een duidelijke prioriteit. Het bundelen van enkele zeer belangrijke plaatselijke inputs, zal dan ook tot een positief klankenbord in onze regio leiden. Zowel de plaatselijke middenstand, als de aan eigen regio gebonden radiozender MIG kunnen mekaar tot steun zijn in deze moeilijke tijden. Bedankt MIG om samen met ons in zee te gaan. Het stadsbestuur mogen we danken, om hun wil tot besturen, in vol overleg met de plaatselijke middenstand. Luisteren en beluisterd worden, het klinkt als muziek in de oren. Een stem waard, niet alleen tijdens de KNAL braderie, maar wel het hele jaar door. Samen werken aan de charme en uitstraling van onze Oudenbergstad en haar winkelstraten.”

Vzw Handelscentrum organiseert dit weekend haar knalbraderie. Uiteraard is ook MIG weer van de partij. De radio zal er zowel op zaterdag als zondag live uitzenden!

De braderie gaat door op vrijdag 26 juni vanaf 14 uur, zaterdag 27 juni vanaf 10 uur en zondag 28 juni vanaf 14 uur. Er wordt voor veel ambiance gezorgd met zomerse muziek, kinderanimatie én vanzelfsprekend ook koopjes en leuke acties bij de leden van het handelscentrum!

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background