8 jul 2021

Meldt waterschade bij Vlaams Rampenfonds

Het voorbije weekend trok een zwaar onweder over ons land. Ook Geraardsbergen werd getroffen door zware regenbuien. Burgers die hierdoor waterschade hebben, kunnen dit melden bij het Vlaams Rampenfonds. Op basis van het aantal meldingen, onderzoekt het fonds of het onweder als ramp erkend wordt en er hierdoor vergoedingen uitgekeerd kunnen worden.

Sinds 1 januari 2020 moeten burgers zelf hun waterschade melden, en niet langer de stad of gemeente. Ze kunnen dat doen tot 60 dagen na het onweder via het e-loket van het Vlaams Rampenfonds: https://rampenfonds.vlaanderen.be.

Het is belangrijk dat burgers die waterschade hebben door het onweder van vorig weekend, dit zelf melden aan het Vlaams Rampenfonds. Hierdoor kan het fonds beter evalueren of het onweder als ramp erkend kan worden. Pas als dat het geval is, kunnen burgers ook een dossier indienen om een vergoeding te krijgen.

Guido De Padt

Burgemeester Geraardsbergen

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background