24 aug 2008

Meer premies uitgedeeld voor beveiliging

Het aantal inwoners uit Geraardsbergen die een premie kreeg van het stadsbestuur voor het beveiligen van hun woning is vorig jaar opnieuw gestegen. In 2007 waren er 43 toekenningen, een verdubbeling tegenover 2006. Opvallend is het groter aantal aanvragen vanuit het stadscentrum, tegenover de deelgemeenten. Dit jaar kregen al 25 inwoners een premie uitbetaald en zijn er nog 20 lopende dossiers.

Elke inwoner die z’n woning beter wil beveiligen komt in aanspraak voor een subsidie van maximaal 186 euro. Dat bedrag gaat de stad nu herbekijken, zodat inwoners meer gestimuleerd kunnen worden om hun huis goed te beveiligen. De stad zet het punt alvast in oktober op de agenda van de gemeenteraad.

Het bedrag dat elke inwoner uit Geraardsbergen kan verkrijgen hangt af van het katastraal inkomen. Met het herbekijken van de premie zijn er ook plannen om het bedrag los te koppelen van het katastraal inkomen. Daarnaast is er ook het plan opgevat om ook scholen subsidies te geven voor extra beveiliging.

De meeste subsidieaanvragen kwamen er na een sensibiliseringscampagne van de stad in 2002. Ze plant nu ook om technopreventies advies te verplichting, zodat mensen eerst een aanvraag indienen en dan pas gaan investeren in extra beveiliging. “Vaak stellen we vast dat er bij inbraken meestal een gebrek is aan fysieke beveiliging. Het is echter belangrijk eerste fysieke acties te ondernemen, alvorens een elektronische beveiliging te installeren. Daarom vatten we het plan om de elektronische installaties pas te subsidiëren vanaf ook het fysieke aspect in orde is” zegt Brigitte De Vleeschauwer van de dienst Wonen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background