28 jun 2006

Meer grasland voor minder vogels

Een poos geleden lanceerde de Geraardsbergse Schepen van Landbouw een oproep om meer kraaien en houtduiven te schieten. Beide vogels zouden er verantwoordelijk voor zijn om jonge planten koolzaad, bieten en maïs naar binnen te spelen. Ondanks het feit dat jagers deze vogels in grote getale neerknallen, slaagt men er blijkbaar niet in om het probleem onder controle te krijgen. Tijd voor een ander soort landbouw menen Natuurpunt en Milieufront Omer Wattez, die het probleem onder loep namen.Volgens beide verenigingen moet er terug meer grasland komen en moet het akkerareaal minder intensief bewerkt worden.

De 2 verenigingen raden de schepen aan samen met de landbouwers eens na te denken over een ander soort landbouw, indien hij wil dat de landbouw blijft bestaan in België, in plaats dat ze zou ten onder gaan aan haar eigen harde economische realiteit.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Volgende bericht

Pastorie verkocht


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background